Hvad er effekten af ​​lavfrekvent respons, og er jo større hornet, jo bedre?

Lavfrekvensrespons spiller en vigtig rolle i lydsystemer.Det bestemmer lydsystemets evne til at reagere på lavfrekvente signaler, det vil sige frekvensområdet og lydstyrken for de lavfrekvente signaler, der kan afspilles.

Jo bredere rækkevidden af ​​lavfrekvent respons er, desto bedre kan lydsystemet gendanne lavfrekvent lydsignal og derved skabe en rigere, mere realistisk og bevægende musikoplevelse.Samtidig påvirker balancen mellem lavfrekvent respons direkte lytteoplevelsen af ​​musik.Hvis lavfrekvensresponsen er ubalanceret, kan der opstå forvrængning eller forvrængning, hvilket får musikken til at lyde uharmonisk og unaturlig.

Når du vælger et lydsystem, er det derfor nødvendigt at overveje ydeevnen af ​​lavfrekvensrespons for at sikre, at klare og bevægelige musikeffekter kan opnås.

Jo større højttaler, jo bedre, jo bedre er den.

lydsystem-3 

(TR12 Nominel effekt: 400W/)

 

 

Jo større højttaler højttaleren er, jo mere naturlig og dyb bas kan opnås ved at afspille lyden, men det betyder ikke nødvendigvis, at effekten er bedre.Til et hjemmemiljø er en stor højttaler fuldstændig ubrugelig, ligesom at holde en AWM snigskyttepistol i en lille gyde og kæmpe med menneskekød, langt mindre effektiv end en let, skarp dolk.

Mange store højttalere ofrer deres frekvensresponsområde i jagten på højere lydtryk (sparer penge), med afspilningsfrekvenser på ikke mindre end 40Hz (jo lavere afspilningsfrekvens, jo højere krav til forstærkereffekt og høj strømstyring, og jo højere omkostninger ), som ikke kan opfylde standarderne for hjemmebiografbrug.

Når du vælger højttaler, er det derfor nødvendigt at vælge en passende højttaler ud fra ens faktiske behov og miljøforhold.

Forholdet mellem højttalerstørrelse og lydkvalitet er tæt forbundet.

Jo større hornet er, jo større er dets membranareal, hvilket bedre kan sprede lydbølger og gøre lydeffekten bredere og blødere.Et lille horn giver derimod en skarpere lydeffekt, fordi membranområdet er lille, og diffusionsevnen ikke er så god som et stort horn, hvilket gør det svært at frembringe en blød lydeffekt.

Størrelsen på højttaleren påvirker også lydsystemets frekvensgang.Generelt har store højttalere bedre baseffekter og kan producere stærkere lavfrekvente effekter, mens små højttalere klarer sig godt i områder med høje tonehøjde og producerer skarpere højfrekvente effekter.

Når du vælger en højttaler, er størrelsen dog ikke den eneste faktor, der skal tages i betragtning.Det er også nødvendigt at overveje andre grundlæggende parametre for lydudstyret, såsom effekt, responsfrekvens, impedans osv., for at gøre højttalerens lydpræstation mere perfekt.

lydsystem-4

QS-12 350W To-vejs Full Range højttaler


Indlægstid: 29. november 2023